Turizam je u Hrvatskoj vrlo razvijena privredna grana, a dugačka i veoma razuđena morska obala visoko je rangirana na listama svetskih turoperatera, pa se poslednjih godina sve češće kao gosti javljaju i pripadnici svetskog džet seta. Šest gradova u Hrvatskoj, ili neki njihovi delovi, uvršteni su u Uneskov spisak svetske baštine: Poreč, Zadar, Šibenik, Trogir, Split i Dubrovnik. Hrvatska ima i osam nacionalnih parkova: Brioni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Severni Velebit, a posebnom lepotom ističu se i ostrva Vis, Hvar, Brač i ostrva Kornatskog arhipelaga.

Zaklonjena od jakih vetrova, Opatija se nalazi u Kvarnerskom zalivu, u kojem se Mediteran najdublje useca u kopno srednje Evrope. Povezana autoputem od Beograda je udaljena 580 km, a od Rijeke 15 km. Ukrašavaju je parkovi, hortikulturni spomenici, Angiolina i Sv. Jakova u kojem se uzgaja i japanska kamelija koja je vremenom postala simbol Opatije. Izuzetno zanimljiva arhitektura, brojni restorani, kafići, predivni hoteli kao i šetalište dugo 12 km čine ovo mesto privlačnim za hiljade turista iz svih krajeva sveta i to preko cele godine.

Dubrovnik je jedan od najlepših gradova na hrvatskom delu Jadranske obale. Osnovan je u VII veku i uz Veneciju bio je jedan od najvažnijih kulturnih i trgovačkih centara Mediterana. Osim po bogatoj istoriji, kulturnoj baštini i diplomatiji, Dubrovnik je svetski poznat po svojoj gotovo magičnoj lepoti. Upravo zbog svoje lepote, Dubrovnik je izgradio status jedne od najpoželjnijih luksuznih destinacija na Mediteranu. U novijoj istoriji je centar kulture i turizma. Veliki izbor hotela, plaža kao i brojni spomenici svrstavaju ovaj grad na prvo mesto po posećenosti na Jadranskoj obali.

Sunčano ostrvo Hvar, koje je u davna vremena bilo grčka kolonija po imenu Faros, što znači svetionik, od Beograda je udaljeno 610 km, povezano autoputem do Splita. Među turistima su omiljeni zapadni krajevi ostrva, gde se nalazi grad Hvar, Stari grad, Vrboska i Jelsa, koje ujedno čine i četiri opštine. Južnu obalu ostrva ukrašavaju oštre stene, dok severna obala privlači ronioce, surfere i plivače. Zahvaljujući svom položaju, Hvar je bio mesto gde su se različite kulture međusobno isprepletale a kroz istoriju su izgrađene brojne crkve, palate i vile, a sačuvana je i vinogradska tradicija i uzgajanje maslina. Bogatstvo borovih šuma, mediteransko rastinje - lavanda i ruzmarin, kao i letnji vetrovi čine ovo ostrvo čak i u najtoplijim danima leta jedno od retkih mesta u Dalmaciji sa osvežavajućim vazduhom danju i prijatnim noćima. Ostrvom dominiraju impozantne građevine, kao što su Glavni trg u Hvaru, sagrađen 1575 god. pod uticajem venecijanske arhitekture, poznat kao najveći i najlepši trg u čitavoj Dalmaciji. Stari grad Hvar kao najstariji ostrvski grad u Evropi može se pohvaliti i prelepom starom lukom sa bogatom arhitekturom od graviranog kamena. Bogat noćni život i arhiktektura Hvara, izleti brodom na Paklena ostrva, kristalno čisto more, rajske plaže, spoj antike i modernog u Starom Gradu, čine samo delić onoga što vas čeka na jednom od deset najlepših ostrva na svetu...

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h