CRNO MORE

Mirna i čista voda, veoma slična jadranskoj, ali nešto manjeg saliniteta, plave boje sa dnom koje se postepeno spušta ka dubini, su glavne karakteristike Crnog Mora. Po legendi, dobilo je naziv zbog čestih brodoloma koji su se dešavali u prošlosti, a po drugoj teoriji zbog velikih dubina i tamne boje u središtu ovog mora. Duge, čiste i uređene peščane plaže su nagrađene od EU plavom zastavom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Sa svojom milenijumskom istorijom, 160 manastira, 40 hiljada istorijskih spomenika od kojih je 7 pod zaštitom UNESCO-a, Bugarska je odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a posebno privlačna zbog ljubaznih domaćina i niskih cena. Na severnom delu obale nalazi se veliki primorski grad Varna sa 350 hiljada stanovnika, aerodromom, velikim šoping centrima, brojnim restoranima, kafićima, diskotekama, a u čijem okruženju se nalaze najlepša i najatraktivnija letovališta u Bugarskoj.

 

Sunčev Breg se nalazi u južnom delu obale Crnog mora, i najveći je turistički centar u Bugarskoj. Ovaj biser bugarskog primorja karakteriše mirno more i prozirno čista voda zbog čega je vrlo popularan među turistima. Veliki broj prirodnih dina, među kojima raste šesnaest retkih biljnih sorti (pet je zaštićeno zakonom), kao i šarenolika priroda koja obiluje retkim biljnim vrstama, čine ovaj gradić još zanimljivijim. A s obzirom na to da period od maja do septembra donosi preko 1500 sunčanih sati, ime ovog grada, sasvim je opravdano. Četinarske i listopadne šume, čist vazduh i peščane plaže, kao i gostoprimljivost bugarskih domaćina, čine boravak u Sunčevom Bregu pravim duhovnim i fizičkim odmorom.

Ako volite peščane plaže boje zlata, barove i kafiće na samoj obali mora, toplo i čisto more, Sunčev Breg je pravo mesto za vas. Prirodni fenomen ovog letovališta - plaža sastavljena od dina, ali i toplo i plitko more, kao magnet privlače turiste iz celog sveta. Peščana plaža Sunčevog Brega duga je 10 km, a široka oko 40 m i obiluje barovima i kafićima, u kojima turisti mogu uživati u hladnim napicima, a mogu i iznajmiti ležaljke i suncobrane i uživati na plaži. Sa Sunčevog Brega turisti mogu otići i na susedne plaže, peške, minibusevima ili brodićima, koji svakodnevno saobraćaju iz Sunčevog Brega do Nesebara i ostalih mesta. S obzirom na to da je Nesebar udaljen od Sunčevog Brega samo 5 km i da su se granice između ova dva grada još malo pa izgubile, možete svoj dan provesti i na jednoj od dve plaže koliko se nalaze na njegovoj teritoriji.

 

Bugarsko odmaralište Zlatni Pjasci pravi je izbor za turiste koji žele da uživaju na prelepim plažama, a da ne potroše mnogo novca. Smešteno je na teritoriji istoimenog nacionalnog parka na obali Crnog mora. U ovom bugarskom odmaralištu turistima je na raspolaganju veliki broj hotela i luksuznih vila, ali i više od 200 mesta za kampovanje, zanimljivih svim generacijama. Posetioci koji se odluče za hotelski smeštaj mogu se opustiti u otvorenim i zatvorenim bazenima, a mnogi od njih su opremljeni za terapije. Prosečna temperatura vazduha tokom letnjeg perioda je 27 stepeni, a mora za tri stepena niža. Oni koji vole sportove na vodi mogu izabrati između surfovanja, skutera, skijanja na vodi...

Zlatni Pjasci, sa teritorijom od preko 1.800 hektara, najveće su odmaralište na severnom delu Crnog mora. Ogromna teritorija omogućava nesmetano letovanje i dovoljno mesta za sve turiste. Plaža obiluje bujnom vegetacijom koja mesto čini biserom Crnog mora. Celokupni predeo je poznat po najčistijem pesku na obali Crnog mora. U okolini postoji veliki broj turističkih kompleksa za koje se mogu odlučiti oni koji žele da što bolje upoznaju bugarsko primorje i vide što više mesta. Neka od njih su "Rivijera", "Albena", kao i "Sveti Konstantin" i "Elena", koji ima najsređenije plaže...

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h