TUNIS

Tunis je država u Severnoj Africi sa istoimenim glavnim gradom (Tunis). Graniči se sa Alžirom na zapadu,  Libijom na jugoistoku, Sredozemnim morem na severu i severoistoku države. Veći gradovi su Sfax, Keruoan, Monastir, Sousse. Tunis ima oko 10 miliona stanovnika, oko 2 miliona živi u gradu Tunisu.

Hammamet -letovalište u Tunisu, sa dugim peščanim plažama. Prvo turističko mesto u Tunisu. Nalazi se na jugoistoku poluostrva Cap Bon, na severnoj strani zaliva Hammamet. Broj stanovnika oko 50.000, i učetvorustručuje se turistima preko leta.

Yasmine Hamamet je moderan turističko hotelski grad, 12km od centra Hammameta, koji nudi turistima kompletnu ponudu – smeštaj u udobnim i konfornim hotelima u neposrednoj blizini uređenih plaža i mora, upotpunjen atraktivnim i brojnim mogućnostima za zabavu, izlaske I kupovinu. Sve to je učinilo da se Yasmin Hamamet poslednjih godina svrsta u vrh mediteranskog turizma i postane jedna od najpopularnijih destinacija u Tunisu.

Monastir, grad srednje veličine (oko 40.000 stanovnika), udaljen  160 km južno od glavnog grada. Tradicionalno ribarsko mesto, u poslednjih nekoliko decenija postaje i značajno turističko mesto. Grad je osnovan još u rimsko vreme, dok iz kasnijeg istorijskog perioda datira Ribat – tvrđava.

Sousse, grad u Tunisu, udaljen 140 km južno od glavnog grada, sa oko 220.000 stanovnika. Nalazi se na južnoj obali zaliva Hammamet, na obali Mediterana. Treći grad po veličini u državi, osnovan još u XI veku pre nove ere (tada nosio ime Hadrumetum), danas  predstavlja privredni i univerzitetski centar. Međunarodni aerodrom u Monastiru udaljen je svega 20 km.

Port El Kantaoui je udaljen 6 km od Susa i 140 km od glavnog grada Tunisa. Predstavlja prvi i daleko najveći plansko građeni turistički centar. Sagrađen po uzoru na francusku rivijeru,  Port el Kantaui daje novu dimenziju ljubiteljima jedrenja na Mediteranu. Zahvaljujući svojoj prelepoj marini, preko 300 jahti može u istoj da se ukotvi.

 

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h