Kemer se nalazi na u Antalijskom zalivu, 40 kilometara zapadno od Antalije. Ova oblast je poznata po toploj i suvoj klimi i toplom moru. Do 1980. godine Kemer je bio mirno ruralno mesto, a danas grad Kemer i okolna naselja predstavljaju važan deo u turističkoj industriji Turske. Ime mesta potiče od kamenog zida dugačkog 23 kilometra, koji je izgradjen posle 1917. godine da bi usmeravao vodu planinskih potoka i štitio grad od poplava. Jedna od glavnih atrakcija Kemera je predivna priroda. Obala od Beldibija do Tekirova sastoji se od netaknutih plaža u zalivima različitih veličina. One imaju laku dostupnost zahvaljujući dobro organizovanom prevozu. Kemer ima veliki udeo u hotelskim kapacitetima Antalijske regije i ima reputaciju udobnog i mirnog mesta za odmor, što privlači veliki broj turista iz celog sveta. 
Kemer mesto gde je Taurus planina najbliža moru. Okružen je četinarima. Predstavlja jedno od najluksuznijih letovališta na ovom delu obale. Udaljen je oko 40 km od aerodroma u Antaliji. U ovom prelepom letovalištu se nalazi plaža koja sa ponosom nosi “Plavu zastavu”. Poznat je po dugim šljunkovitim plažama, luksuznim hotelima, prijatnoj klimi i obiljem zelenila.

Lara je nova oblast koja se nalazi najbliže aerodromu u Antaliji. Oblast Lara se sastoji od hotela sa 5*, smeštenih na poznatoj Lara plaži koja je dugačka 8km, sa kristalno čistim morem. U isto vreme, Lara je veoma blizu samog centra Antalije. Za samo nekoliko minuta vožnje stižete do trgovinskog centra ili do znamenitosti kao što su Stari grad i Stara luka, čaršija ili arheološki muzej. Čuvena plaža Lara, nalazi se kod Antalije i jedna je od najdužih peščanih plaža u Turskoj. Ovde se nalaze hoteli visokih kategorija, prvenstveno u oblasti Kundu. Lara je poznata po tematskim hotelima i replikama najpoznatijih gradjevina sveta kao što su Topkapi, Kremlj… zbog čega je Lara dobila nadimak turski Las Vegas. Lara na luvijskom znači pesak. Hoteli u Lari su visoke kategorije. Plaža Lara je veoma popularna i ovog leta 2013. među gostima najrazličitijih ukusa i želja.
Lara je duga peščana plaža u Antaliji. Udaljena je 10 km od aerodroma. Odmor na ovoj plaži obećava kombinaciju prirodnih atraktivnosti i modernog letovališta. Iz centra Antalije do ove plaže se može doći dolmušima (br.18, 30, 77).

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h