Atina

Atina, Grčka

već od 339€

Opis destinacije

ATINA,Drevna i moderna, Atina predstavlja opojnu mešavinu istorije i modernog načina života. U svojoj burnoj istoriji Atina je doživela veliku slavu ali i poraze. Grad koji je ime dobio u čast boginje mudrostiAtine i smatra se kolevkom zapadne civilizacije. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, samim tim vrlo je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti. Istorijski centar grada je pravi muzej na otvorenom gde se prepliću prošlost i sadašnojost i nesmetano se odvija kulturni i društveni život. Iznad same metropole uzdiže se veličanstven Akropolj odakle se pruža pogled na ceo grad i svedok je brojnim transformacijama grada. Akropolj koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i kulture. Na Akrpopolju se nalaze neke od najvažnijih remek dela svetke arhitekture i umetnosti od kojoj je svakako najpoznatiji hram Partenon. Pored pomenutog, tu je i impresivni Propilej, hram atine nike i Erehtejon. Odavde se pruža pogled na ceo grad. Laganom šetnjom od Akropolja ili nekih drugih ključnih tačaka grada, izdvojite vreme da uživate u tradicionalnim i šarenim trgovinama, da uživate u ispijanju kafe u nekom od brojnih gradskih kafea. Posetite boemsku četvrt Plaka, dopustite sebi da se,,izgubite,, ulavirintu uskih uličica ukrašene tradicionalnim šarenim i drvenim kućicama i velelepnim vilama. Otkrijte skrivene, male vrtove unutar visokih zidina ispunjene stablima magnolije i cvetovima hibiskusa. zemlja osmeha, ostvarenih tropskih mitova, šarenih džungli, atraktivnih plemena, pirinčanih polja, velikih kraljevskih gradova, kuhinje harmoničnog ukusa, tradicionalne masaže, sa mostom na reci Kwai.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Atina -avionom 3 noći 2024
Cenovnik
TERMIN / SOBA09.03.24.
12.03.24.
Jednokrevetna soba, Standard€ 499 € 459
Dvokrevetna soba, Standard€ 379 € 339
Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem, Standard€ 379 € 339

Cena uključuje
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Atina-Beograd sa kompanijom Aegean 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga
- Aerodromske takse u avio saobraćaju (61,58 evra, podložne su promeni)
- Smeštaj u Atini (3 noćenja sa doručkom ) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- Transfere na relacijama aerodrom - hotel - aerodrom u Atini prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Asistencija lokalnog vodiča u Atini, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

Cena ne uključuje
- individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu i okolinu - obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu i okolinu, od 01.01.2018. godine vrši se obavezna naplata boravišne takse, koja se naplaćuje po SMEŠTAJNOJ JEDINICI. Po odluci Vlade Grčke od 01.01.2024. došlo je do izmene visine taksi.

Od početka marta do kraja oktobra takse iznose:
-Privatan smeštaj i hoteli 1* i 2* - 1,5 € dnevno; Hoteli 3* - 3 € dnevno; Hoteli 4* - 7 € dnevno; Hoteli 5* - 10 € dnevno Plaćanje se vrši na recepciji hotela ili apartmana.

Od početka novembra do kraja februara takse iznose:
- Privatan smeštaj i hoteli 1* i 2* - 0,5 € dnevno; Hoteli 3* - 1,5 € dnevno; Hoteli 4* - 3 € dnevno; Hoteli 5* - 4 € dnevno Plaćanje se vrši na recepciji hotela ili apartmana.

-ulaznice i fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika

Popusti i doplate:
- treća odrasla popust 10 eur
- dete 2-12 god popust 20 eur (sa 2 odrasle)
- deca 0-2 god-39 eur (sa 2 odrasle)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
- Peloponez - (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) 85 € odrasli /75 € za sva lica do 25 godina
- Grčko veče - (restoran) - 40 € odrasli/ 35 € deca
- Sunion - (sa ulaznicom) 45 € odrasli/ 40 € deca
- Akropolj - (sa ulaznicom) 35 € odrasli/ 25 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 10 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Hotel 3* iz ove ponude imaju restoran, recepciju,dok svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenim hotelima do popune mesta. Travelland doo zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela

HOTEL ODEON 3* www.hotelodeon.gr
Hotel se nalazi u širem centru Atine, blizu trga Omonija, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Delphi Art 3* www.delphi-art-hotel.athens-greecehotels.com/en/
Lokacija:Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonija. Preko puta hotela je Nacionalni teatar i crkva sv. Konstantina. Od metro stanice je udaljen 300 metara. Izgrađen je 1930. godine i hotelska fasada je u neoklasicističkom stilu gradnje, što hotelu daje poseban šarm. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagma, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija.

Achillion hotel 3*www.achillionhotel.com/
Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje)

Hotel Ariston 3*https://www.ariston-hotel.info/
Hotel se nalazi u blizini zelezničke stanice i u blizini metro stanice.U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Sve sobe su opremljene kupatilom (tuš/WC) ifenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

Hotel Evita Asty 3* https://evita-hotels.com/evita-asty/
Hotel se nalazi u širem centru Atine, blizu trga Omonija, na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje bar, restoran,internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen. Doručak - kontinentalni švedski sto.

Boss Boutique hotel 4*https://bossboutiqueathens.com/
Novootvoreni hotel nalazi se na 300 metara od Narodnog pozorišta Grčke i 700 metara od poznatog trga Omonia. Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotela udaljen oko 30 kilometara. U sklopu hotela se nalazi recepcija koja radi 24 časa, restoran i 108 soba. Sve standardne sobe (oko 20m2) imaju pogled na grad i u njihovom sklopu su klima uređaj, flat TV, kupatilo (fen za kosu), mini bar, sef i balkon.
Wi-Fi internet je dostupan u svim sobama i besplatan je za goste hotela. Doručak u hotel su služi po principu švedskog stola.

Breeze Boutique 4* www.breezeboutiqueathens.com 
Hotel je otvoren u junu 2018. godine. Nalazi se na 200 metara od trga Omonija i metro stanice sa koje saobraćaju linije do svih delova Atine. Poznati trg Sintagma i pešačka zona Ermou je od hotela udaljena 2 kilometara. Nacionalni arheološki muzej se nalazi na oko 600 metara, a međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotel na udaljenosti od oko 38 km. U sklopu hotela se nalazi sala za doručak, kafe bar i recepcija. Standardne sobe (oko 19m2) sa pogledom na grad u svom sastavu imaju: kupatilo (fen za kosu), klimu uređaj, flat TV, sef, mini bar. U svim sobama je dostupan besplatan Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu švedskog stola.
DAN 1. BEOGRAD - ATINA
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Atinu prema satnici ispod navedenoj (let A3 977 AEGEAN). Sletanje u Atinu prema satnici navedenoj ispodh -lokalno vreme. Doček i odlazak na panoramsko razgledanje Atine: Parlament, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Predsednička palata. Smeštaj u hotel. Noćenje.

A3 977 17FEB BEGATH 1435 1710   A3 976 20FEB ATHBEG 1310 1350
A3 977 09MAR BEGATH 1435 1710    A3 976 12MAR ATHBEG 1310 1350

DAN 2. ATINA - AKROPOLJ-SUNION - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti . Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja (odlazak do centra peške) - simbola Atine. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje

DAN 3. ATINA - PELOPONEZ - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza-nekada najvećeg grčkog poluostrva odvojenog Korintskim kanalom, sa posetom Agamemnonovoj Mikeni - Atrejevoj riznici i Lavljoj kapiji, zatim poseta i Epidaurusu, čuvenom drevnom amfiteatru. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

DAN 4. ATINA - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd prema vremenimanavedenim ispod tabele-lokalno vreme (A3 976 ). Dolazak u Beograd prema vremenu ispod programa h-lokalno vreme . (Kraj usluga)

A3 977 17FEB BEGATH 1435 1710 A3 976 20FEB ATHBEG 1310 1350
A3 977 09MAR BEGATH 1435 1710 A3 976 12MAR ATHBEG 1310 1350
- gotovinski-prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 danapre polaska na putovanje.

- uplatom preko računa -prilikom rezervacije uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

TLL

Izdvajamo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas