Porto

više destinacija, Portugal

već od 589€

Opis destinacije

Porto je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Grad mostova, Nepobediv grad, Severna prestonica neki su od nadimaka Porta a iza svakog se krije fantastična priča. Tripeirosi – stanovnici grada porta, dočekaće vas sa širokim osmehom, raširenih ruku i otvorenog srca. Upoznaće vas sa bogatom istorijom, turističkim atrakcijama, sa mestima gde možete probati najautentičniju hranu i vina, iskusiti odličan noćni provod. Porto je grad po kom je cela država dobila ime kao i jedno od najpoznatijih vina u svetu. Monumenti su impresivni, sa visokih tornjeva crkava, zvona vas pozivaju u obilazak i uživanje. Nije ni čudo što je Porto u prethodnoj deceniji čak tri puta bio izabran za najbolju evropsku turističku atrakciju. Porto vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Divna Portugalija vas čeka.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA       
08.mart – 11. mart 2024.
DIREKTAN LET „AIR SERBIA“
PORTO – GIMAREŠ – BRAGA - KOIMBRA

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI
AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + CITY TOUR
REDOVNA CENA 659 € SNIŽENA CENA 589 €
SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA PO SMENI!

Cena aranžmana uključuje:
- Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Porto– Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
- 3 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Portu
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!) 
- Usluge vodiča – pratioca grupe
- Transfer aerodrom – hotel - aerodrom
- Razgledanje Porta prvog dana putovanja 
- Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja (može se dobiti u agenciju)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
- Obaveznu doplatu za turističku taksu u iznosu od 15 € po osobi – na licu mesta
- DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje izleta je na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika). Fakultativne izlete organizije inopartner.
- Celodnevni izlet Gimareš i Braga, prema programu  – 75 €
- Poludnevni izlet Koimbra, prema programu – 50 €
HOTEL „BLACK TULIP“ 4****, PORTO, ili sličan https://www.hotelblacktulip.pt/en/
Hotel Black Tulip je hotel sa 4 zvezdice koji se nalazi u  kvartu Vila Nova de Gaja, na 10 minuta vožnje metroom od centra Porta. Ovaj elegantan i moderan hotel ima restoran i bar na licu mesta. Sve sobe hotela Black Tulip moderno su opremljene i dekorisane. Raspolažu sa televizorom sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, klima-uređajem i radnim stolom. Privatno kupatilo ima kadu, besplatne toaletne potrepštine i vagu. Doručak se služi u restoranu hotela. Gosti imaju mogućnost i a la carte servisa u hotelskom restoranu. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija koja radi 24 sata. Međunarodni aerodrom Porto udaljen je 21 km od hotela Black Tulip.

1. DAN (petak 08.mart) BEOGRAD - PORTO    Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ 2h pre leta. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Porto u 07.50h. Sletanje u Porto u 10:35h. Transfer do grada i obilazak jednog od najšarenijih gradova Evrope. Obići ćemo deo grada Riberia, jedan od najslikovitijih delova grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a, katedralu Porta, Bolsa palatu, crkvu sv. Franciska, Kristalnu Palatu, trg Umberta Delgada, jednu od najlepših železnikih stanica Sao Bento, knjižaru u kojoj je J.K. Rouling pisala Harry Potter-a. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN (subota 09. mart) PORTO  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do gradića Gimareš i Braga. Gimareš je mesto koje je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva. Obilazak gradskog jezgra i palate vojvode od Braganse. Ceo ovaj kraj je u Portugalu poznat po proizvodnji vina Porto, te koristimo priliku da ga ovde i probamo. Nastavljamo poutovanje do Brage, grada koji je za vreme rimskog carstva bio glavni grad Galicije a danas je centar barokne umetnosti Portugala. Obilazimo katedralu i svetilište Bom Žezus, koje se nalazi na brdu koje dominira iznad grada. Do svetilišta vodi prelepo barokno stepenište, na čijem vrhu se nalazi vidikovac sa pogledom koji oduzima dah. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN(nedelja 10. mart) PORTO Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet do gradića Koimbra. Nekada je i ovo bila prestonica Portugala, a danas je studentski grad, poznat po jednom od najstarijih univerziteta u Evropi, koji i danas obezbeđuje mladalački duh ovom drevnom gradu.. Ovo je takođe grad u kom se posle Lisabona peva najbolji Fado u Portugalu. Povratak u Porto, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova.  Noćenje.

4. DAN (ponedeljak 11. mart) PORTO Doručak. Odjava iz hotela do 10.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, uživanje u hrani, vinu, kupovini suvenira i uspomena iz ovog prelepog grada. Transfer do aerodroma oko 14.00h Prijava za let za Beograd. Let u 17.35h. Sletanje u Beograd u 22.00h. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Izdvajamo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas