Provansa

više destinacija, Francuska

već od 259€

Opis destinacije

Provansa je jedna od najlepših regija Francuske. Nalazi se na jugu zemlje, otvorena ka Sredozemnom moru i okarakterisana pobrđima koja čine pejzaž Provanse neodoljivim. Na ovom putovanju ćemo samo malo dodirnuti tu beskrajnu lepotu prirode, a više ćemo se posvetiti sjajnom kulturnom i istorijskom nasleđu provansalskih gradova. Prvi grad koji ćemo posetiti je Avinjon, sigurno najpoznatiji grad Provanse u kojem je jedno vreme tokom srednjeg veka bilo sedište Svete stolice. Pape su u ovom gradu podigle neverovatnu palatu, koja po svojim dimenzijama predstavlja najveću gotsku palatu na svetu. Potom ćemo posetiti istorijsku prestonicu Provanse, grad Eks u kojem je živeo i radio Pol Sezan. Sutradan nas očekuje divan izlet u unutrašnjost Provanse. Posetićemo živopisni gradić Sen Remi u kojem je rođen čuveni Nostradamus, a u senatrorijumu Sen Pol koja se nalazi nedaleko od centra varošice jedno vreme je boravio veliki slikar Vinsent Van Gog koji je na svojim platnima ovekovečio prirodu Sen Remija. Kraj antičkog Glanuma uputićemo se ka Alpijskom masivu i divnom srednjovekovnom gradiću Le Bo. Ovo živopisno mesto sa lepim radnjicama, restorančićima, vidikovcima, odmah osvoji svakog posetioca. Grad Arl je grad Vinsenta Van Goga u kojem je živeo u čuvenoj „žutoj kući“ i u kojem je „hvatao“ momente grada na svojim platnima. Na kraju putovanja ćemo posetiti divan lučki grad Marselj čija stara luka predstavlja jednu od najživopisnijih zona na čitavom Mediteranu. Raskošne avenije, arhitektura, divni ambijenti, lokalni morski specijaliteti… Ovaj grad će Vas odmah osvojiti!
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA 
10. – 15. APRIL 2024.  / 30. APRIL – 5. MAJ 2024. / 27. JUN – 02. JUL
EKS AN PROVANS – AVINJON – ARL – LE BO – SEN REMI – MARSELJ

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
Hotel 2*cena aranžmana po osobi 289 €
specijalna cena 259 €
Hotel 3*cena aranžmana po osobi 299 €
specijalna cena 279 €
*specijalna cena važi za ograničen broj prijava
CENA PAKETA IZLETA za uplate u agenciji
umesto 80 € samo 70 €
Navedena cena paketa izleta obuhvata sledeće:
Izlet za Eks-an-Provans prema programu
Izlet za Sen Remi, Le Bo i Arl prema programu

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 2** ili 3*** u centru Avinjona
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Marselja i Avinjona prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe 18-70 god.; odnosno za 70+ po ceni od 2400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
- Obaveznu doplatu za boravišnu, turističku taksu koja iznosi 2 € po osobi i noćenju – ukupno za tri noćenja 6 € - PLAĆANJE NA LICU MESTA!
- Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi:
- Eks-an-Provans – 35 €
- Sen Remi-Le Bo-Arl  – 45 €
HOTEL „IBIS BUDGET AVIGNON CENTRE ” 2**, Avinjon   https://all.accor.com/hotel/2603/ ili sličan
Hotel se nalazi u centralnom delu Avinjona, preko puta gradskih zidina. Nalazi se u blizini železničke stanice. Sobe su moderno i funkcionalno opremljene za udoban boravak gostiju. Svaka soba je klimatizovana,  ima TV i sopstveno kupatilo sa tušem ili kadom. Pogled iz soba je na vrt. Sobe mogu biti dvokrevetne ili dvokrevetne + pomoćni ležaj, koji može biti i na sprat. Besplatan WiFi je dostupan. Doručak je skroman i jednoličan. Najčešće se sastoji iz slatkog doručka - krosana i tosta posluženih sa kompotima, džemovima, kremom ili maslacem, kako je to i običaj u Francuskoj.

Hotel "IBIS AVIGNON CENTRE PONG DE L’EUROPE" 3*, Avinjon  https://all.accor.com/hotel/1362/ ili sličan
Hotel se nalazi u centralnom delu Avinjona, na pešačkoj udaljenosti od železničke stanice i gradskih zidina. Hotel poseduje recepciju koja radi 24h i veliku terasu u hladovini gde možete doručkovati, popiti kafu ili se osvežiti nekim drugim pićem. Hotel ima 74 sobe. Sve sobe su dvokrevetne, sa sopstvenim kupatilom sa tušem i TV-om. Besplatan WiFi je dostupan. Doručak je se sastoji od slatkih i slanih jela, kao što su jaja, voćne salate, jogurti, sokovi i topla pića. Sveža peciva se peku na licu mesta i takođe su dostupna za doručak. Hotel se nalazi na samo 10 minuta šetnje od poznatog mosta i Papske palate.

1. dan (sreda 10. april / utorak 30. april / četvrtak 27. jun)    Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i iz Beograda (Sava centar) u ranim popodnevnim satima (oko 16h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 11. april / sreda 01. maj / petak 28. jun)   Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Pauze na svakih 3,5 – 4 sata vožnje i naravno usputne priče o Liguriji i divnoj Azurnoj obali... Nastavak putovanja do AVINJONA. Smeštaj u hotel u regiji grada u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. dan (petak 12. april / četvrtak 02. april / subota 29. jun)   Doručak. Polazak ka centru grada u 9h. Po dolasku u istorijsko jezgro Avinjona, polazak u organizovano razgledanje: srednjovekovne zidine, Papska palata – velelepna gotska palata u kojoj se svojevremeno nalazilo sedište Svete stolice, Katedrala na Rošeru, most Sv. Benezea, ulica Farbara sa živopisnim ambijentom... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet (od 15-22h) do istorijske prestonice Provanse, prelepog EKS-AN-PROVANSA. Po dolasku u grad, kraće razgledanje istorijskog jezgra: Kur Mirabo – prelepa avenija sa platanima i trgovačkim delom; Čuvena kafana „Dva drugara“, palata Berze, Gradska kuća, Sat toranj, katedrala Sv. Spasitelja... Slobodno vreme uz preporuku da posetite atelje Pola Sezana. Boravak u Eksu oko 4 sata... Povratak u Avinjon i hotel do 22h. Noćenje.

4. dan (subota 13. april / petak 03. maj / nedelja 30. jun)    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-22h). Polazak ka unutrašnjosti Provanse uz usputno uživanje u divnim pejzažima... Poseta srednjovekovnom gradiću SEN REMI u 
kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vreme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad…Slobodno vreme (3 sata) za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovekovni grad LE BO (jedno od najživopisnijih i najlepših sela Francuske) smešten na okomitoj steni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vreme (2 sata) koje možete iskoristiti za posetu tvrđavi i za neki lagani ručak u lokalnom restoranu. Odlazak u ARL, grad Vinsenta van Goga. Obilazak grada: Rimska Arena, Grčki teatar, Katedrala Sv. Trofima, “Le Nuit Caffe” – čuveni kafe koji je naslikao Van Gog,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.

5. dan (nedelja 14. april / subota 04. maj / ponedeljak 01. jul)   Doručak. Polazak ka Marselju u 9h. Dolazak u MARSELJ oko 11h. Odlazak do istorijskog centra grada uz razgledanje: Stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća i Katedrala... Šetnja srednjovekovnim kvartom Panije i nastavak razgledanja uz šetnju do stare Berze i mesta atentata na kralja Aleksandra... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U slobodno vreme preporučujemo krstarenje Marseljskim zalivom sa kružnim panoramskim obilaskom ostrva sa čuvenim šatoom d’If u kojem je bio zatočen grof Montekristo, Aleksandra Dime; vožnju malim vozićem do katedrale Notr Dam; šoping... Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske...

6. dan (ponedeljak 15. april / nedelja  04. maj / utorak 02. jul) Dolazak u Novi Sad / Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Izdvajamo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas