Sportski turizam je u današnjem vremenu u velikoj ekspanziji, obzirom na sve veću zainteresovanost da se godišnji odmor provede nekonvencionalno, dakle dinamičnije, zanimljivije i uzbudljivije. Postoji više definicija ove vrste turizma, neke od njih su sledeće: "Sportski turizam je doživljaj fizičke aktivnosti povezan sa doživljajem na samom mestu". "Sportski turizam je privremeno putovanje i boravak pojedinca izvan uobičajenog mesta boravka zbog: učešća u fizičkoj aktivnosti, gledanja fizičke aktivnosti ili posete atrakcijama koje su vezane za sport." "Sportski turizam predstavljaju svi oblici aktivnog ili pasivnog uključivanja u sportsku aktivnost, na individualnoj ili organizovanoj osnovi u komercijalne ili nekomercijalne svrhe, koji uslovljavaju putovanje izvan uobičajenog mesta boravka, oblik turističkih kretanja u kojima je sport glavni motiv." "Sportski turizam definišemo kao turizam u kojem je sport glavni motiv putovanja i boravka turista u turističkom odredištu."

Vimbldon ( englThe Championships, Wimbledon) je najstariji i najugledniji turnir u tenisu. Održava se svakog juna ili jula (počinje šest nedelja pre prvog ponedeljka u avgustu) i treći je po redu grend slem turnir u godini posle otvorenog prvenstva Australije I Francuske. Turnir je jedini grend slem koji se igra na travi i traje dve nedelje, zbog kiše se može produžiti. Igraju se muški i ženski mečevi u pojedinačnoj konkurenciji, kao i u parovima (dublovima) i mešovitim parovima (muško-ženski par). Takođe, se igraju turniri za juniore (pojedinačno i u parovima). Dodatna takmičenja za tenisere preko 35 i preko 45 godina.

Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Država (Engleski:United States Open-U.S. Open) je četvrti i finalni teniski grem slem u sezoni. Održava se godišnje oko kraja avgusta početkom septembra u periodu od dve nedelje (nedelja pre i nedelja posle praznika rada u  SAD-u (engleski: Labor Day weekend). Glavni turniri se igraju u pet kategorija: za ženski singl (pojedinačnoj konkurenciji), muški singl, u parovima i mešoviti parovi, kao i dodatni turniri za juniore i igrače u invalidskim kolicima. Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Država je turnir koji za učestvovanje na turniru ima fond od 17 miliona dolara (oko milion dolara je nagrada za igrača u singlu) za oko 600 muških i ženskih profesionalnih tenisera. Od 1978. godine turnir se igra na USTA nacionalnom teniskom centru ( engl: USTA National Tennis Center) u Kvinsu, u Njujorku.

VIDEO

Galerija slika

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h