Aktivan odmor, razonoda u savremenim termalnim oazama sa vrhunskom wellness ponudom, usluge lečilišta, opuštanje uz more, kulinarski doživljaji i uživanje u idiličnoj prirodi – doživite sve to u zagrljaju Terma Krka. Bogata tradicija svakodnevno se nadograđuje i potvrđuje pojedinačnim pristupom, wellness ponudom, medico wellness ponudom, uslugama lečilišta, izabranom ugostiteljskom ponudom i udobnim kapacitetima smeštaja. Na prvom mestu je zadovoljstvo gostiju – onih koji dolaze u Terme Krka iz zdravstvenih razloga, kao i onih koji traže opuštanje ili aktivan odmor. Punu pažnja, svakog dana, posvećuje se svim gostima i njihovim željama. Ljubazni domaćini, negujući svoj moto “Živeti zdravim životom“, pobrinuće se za Vaše odlično raspoloženje.

 

Usred šuma i travnjaka, u zaklonu zelenih brežuljaka Dolenjske leži odgovor na čovekovu žudnju za zdravljem i opuštanjem u prirodi. Terme Šmarješke Toplice su savremeno slovenačko termalno lečilište, poznato po vrhunskim uslugama lečenja i odabranoj ponudi najsavremenijih usluga medico wellnessa U Termama i njihovoj okolini je obilje mogućnosti za sportske i rekreativne delatnosti. Pored prostranog parka lečilišta, kroz koji vodi botanički put na raspolaganju su brojna šetališta za pešake, staze za šetače i bicikliste, golf teren na Otočcu sa 18 rupa, udaljen samo 4 km, sportski park sa četiri teniska terena, sa terenima za fudbal, košarku i odbojku na plaži, igralište za mini golf, teren za boćanje i prostor za piknike.Šmarješke Toplice udaljene su 460km od Beograd, 60km od hrvatske granice, 30km od Ljubljane, 10km od Novog Mesta.

 

Dolenjske Toplice ulaze u kompleks banjskih centara Terme Krka. Spadaju u najstarija lečilišta u Evropi, čija termalna voda već vekovima privlači ljude sa svih krajeva sveta. Koristeći se svojim dugogodišnjim iskustvom, terme Dolenjske Toplice razvile su se u mesto odmora za dušu i telo, i centar dobrog raspoloženja. Lekovita svojstva termalnih voda analizirana su prvi put ovde 1777. godine, a prva kupališna zgrada izgrađena je u XVII veku. Još u vreme Austrougarske, Dolenjske Toplice važile su za ugledniju Krkinu termu. Okolina Dolenjskih Toplica bogata je dvorcima, rekama, šumama, pa samim tim i interesantnim izletničkim destinacijama. U Dolenjskim Toplicama, u centru za medicinsku rehabilitaciju, uspešno se leče reumatska oboljenja lokomotornog sistema, stanja nakon povreda i operativnih zahteva, olakšavaju se poteškoće kod bolova u kičmi, zglobova i mišićima, kod osteoporoze. U zdravstvenim i preventivnim programima metode fizikalne i rehabilitacijske medicine, sa posebnim naglaskom na kineziterapiji, povezuju se sa delotvornošću termalne vode. Dolenjske Toplice udaljene su 485 km od Beograda, a 459 km od Novog Sada.

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h