Terme Tuhelj su jedne od najsavremenijih termi u Hrvatskoj. Nalaze se na oko 40 km severozapadno od Zagreba. Smeštene su na samom izvoru termalne vode i lekovitog blata, u slikovitom okruženju netaknute prirode zagorskih brežuljaka, u srcu romantičnog okruženja srednjovekovnih dvoraca. Bogate su sportsko-rekreativnim sadržajima i wellness programima. Pozicija termi na samom izvoru termalne vode i lekovitog blata izuzetno je povoljna i pruža mogućnost korišćenja kako mnogobrojnih sportsko-rekreativnih sadržaja tako i sadržaje za opuštanje i obnavljanje energije. Blagodeti termalnih voda i peloidnog blata koji se stvara na samom izvoru od neprocenjive su koristi za ljudski organizam i veoma su uspešni u lečenju reumatskih povreda, povrede kostiju i zglobova i ginekoloških problema. U blizini Tuheljskih termi nalazi se barokni dvorac Mihanović koji je ime dobio po kompozitoru Antunu Mihanoviću. Dvorac je iz XVIII veka i idealno je mesto za razne svečane prigode a moguća je organizacija poslovnih susreta i kongresa. U sastavu dvorca nalazi se vinoteka pogodna za porodična okupljanja i proslave. Terme Tuhelj su jedne od najmodernijih termi u Hrvatskoj, bogate sportsko-rekreativnim sadržajima i welness programima.

Svet sauna obuhvata površinu od 1.000 m2 i najveći je kompleks sauna u Hrvatskoj. Za potpuno opuštanje i negu gostima su na raspolaganju 4 finske (bionizirajuća sauna sa kristalima, ekstremna sauna, programska sa cromo terapijom, laconium), 3 parne saune (solna sauna, blatna sauna, dvostruka parna sauna), „wirpool“, hladni bazen, ledena jama, kneipp staza, prostorije za odmor sa različitim ugođajima i „wellness“ bar sa ponudom zdravih napitaka i hrane.

Masaža je prirodna methoda održavanja zdravlja. Pomoću prirodnih elemenata vode, blata i dodira uspostavlja se prirodni protok energije, harmonija i ravnoteža. Moguće je opustiti se uz klasičnu i sportsku masažu, refleksiologiju stopala, anticelulit i relax masažu sa aromatičnim uljima i lekovitim blatom.

Vodena planeta ima unutrašnji i spoljašnji bazen sa hidromasažom, vazdušnu masažu i slapove sa podvodnim masažnim krevetima (skrivenim kutcima mira i užitka), bazen sa talasima, kao i sporu reku dužine 250 m. Najmlađi imaju bazen sa dvorcem na vodi sa 4 tobogana i 2 vodena topa, kao i bazen sa igračkama.

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h