Segedin se nalazi u regiji mađarske velike južne ravnice. Prostire se duž obe obale Tise i najveći je grad na ovoj evropskoj reci. Nedaleko je ušće reke Moriš u Tisu i povoljan geografski položaj opredelio je dugu, ali i burnu istoriju ovog grada. Tako sve što je sagrađeno do 1879. godine bilo je zbrisano tokom velike poplave, pa se sledećih godina grad podizao iz ruševina, i sada postao mnogo lepši i veći nego što je bio. Danas je Segedin četvrti po veličini grad u Mađarskoj i nezaobilazno turističko odredište, grad bulevara, trgova, palata, parkova, grad kulture i umetnost.


Akvapolis (www.napfenyfurdoaquapolis.com) je novootvoreni i savremeni vodeni grad u novom delu Segedina, sa toboganom koji najviše godina funkcioniše u celoj Evropi. To je kompleks bazena koji se prostire na oko 4400 metara kvadratnih metara. Brojni su sadržaji za aktivnu rekreaciju, uživanje, avanturu, terapiju,… U Akvapolisu je u Evropi najduži zatvoreni vodeni tobogan dug 272metra, zatvoreni tobogan sa kamikaze deonicama dug 223 metra, 13 manjih i dečijih tobogana, otvoreni velnes bazen, koridori vodenog toka, đakuzi ležaljke, brzaci, “pećinsko kupatilo”, pokriveni dečiji raj. U kompleksu “tihi velnes” su 25-metarski prelivni bazen sa plivanje i drugi bazeni, finska sauna, parna komora, aromatična kabina, infra sauna, slana komora. U terapeutskom bloku pružaju se reumatološke, fizoterapeutske i rehabilitacione usluge, balneološki tretmani.

 

Aqua Spa Hotel "Forras" (Wellness Hotel & Spa), nalazi se u Segedinu, gradu sunca, na samo 10 minuta setnje od centra, u divnom zelenom okruženju na obali reke Tisa.Hotel je kompletno renoviran 2010 godine. Raspolaže sa 194 sobe, od kojih su vecina dvokrevetne, a tu su i apartmani, obicni i luxuzni. Hotel u svojoj ponudi ima: restoran, bar, kuglanu sa 4 staze i barom, salon za bilijar, Xbox sobe, salon lepote koji obuhvata (kozmeticki salon, frizerski salon, solarijum, manikir, pedikir). U zatvorenom delu kupalista nalaze se bazeni za zabavu sa brzim tokovima, slapovima, penušavim ležajevima i drugim elementima. Za decu, tu je prostor za igru na 4 nivoa, ukupno 70 m2. Unutar Wellness dela, nalazi se porodični bazen, kao i zatvoreni i otvoreni bazen koji su povezani kanalom.Tu se nalaze Finske kao i infrared saune, parne kabine, komore za aromaterapiju, slane komore itd. Zgrada za lečenje, opremljena je pojedinačnim sobama za: tretmane, fizioterapiju, za podvodnu masažu mlazom, za penušave kupke, kade sa lekovitom vodom itd, itd.

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h