Stara planina (ili Balkan) je deo Karpatsko-balkanskog planinskog luka. Proteže se od Vrške čuke na zapadu do Crnog mora na istoku u ukupnoj dužini od 530 km. Najveći deo planine se nalazi u Bugarskoj, dok Srbiji pripada njen zapadni deo u dužini od 100 km i širini od 30 km. Najviši vrh je Botev(1.276 m/nv) i nalazi se u Bugarskoj, a u Srbiji je najviši Midžor(2.169 m/nv). Pored Midžora, poznati su i vrhovi Crnoglav(764 m), Baba (1787 m), Babin zub (1108 m), Tresak(1000 m), Vetren (1330 m), Orlov kamen(1737 m), Sveti Nikola(1380 m),Tri čuke(1937 m), Tupanar (1727 m) i Srebrna glava (1933 m). Srpski deo Stare planine je oivičen dolinama Belogi Tgovišnog Timoka i Visočice, i granicom između Srbije i Bugarske.

Stara planina je turistički nerazvijeno mesto. Međutim, planovi o izgradnji smeštajnih prostora i infrastrukture obećavaju lepšu budućnost ove lepotice. Naime, ako sve bude išlo po planu, Stara planina će biti najveće odmaralište i ski centar u Srbiji. Prirodne odlike ove planine čine je sasvim pogodnom za vrlo popularno turističko mesto. Pored toga, kultura i tradicija obećavaju mnoštvo interesantnih stvari za turiste. Jedan moderan ski centar bi mogao Staroj planini da donese svetsku popularnost. Stara planina je pogodna i za zimovanja i za letovanja, jer pored snežnog bogatstva oličenog u čak pet meseci snežnog pokrivača iznad 1.700 m godišnje. Područje Stare planine pripada opštinama Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad. Stara planina je pod zaštitom Republike Srbije.

 

Falkensteiner Hotel Stara Planina se nalazi na jednom od najlepših mesta Stare planine - Jabučkom ravništu, na 1.350m nadmorske visine. Hotel je kapaciteta 146 smeštajnih jedinca u okviru kojeg ima dvokrevetne sobe, apartmane i predsednicki apartman. Gostima su na raspolaganju 3 konferencijske sale, restoran, picerija, bar, decija igraonica, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, frizerski salon, bankomat, menjacnica, prodavnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, usluga recepcije 24h i podzemna garaža

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h