Banja Vrdnik nalazi se u Vojvodini, u središnjem delu Srema, na južnim padinama Fruške gore. Smeštena je na nadmorskoj visini od 240 m, okružuje je bujna i raznovrsna vegetacija i blage potočne doline. Ova banja počela je da funkcioniše kao banjsko-rekreativni centar 70-ih godina prošlog veka. Njen razvoj počeo je kada je došlo do potapanja jednog okna rudnika, što je dovelo do pojave termalnih voda, a samim tim i do razvoja banje Vrdnik. Klima banje je umereno-kontinentalna. Ubraja se u red vazdušnih banja zbog čistog vazduha sa velikim sadržajem ozona, a njene termalne vode stalne temperature od 32 C, spadaju u red homeo-termi. Ova banja zahvaljujući svojoj klimi, ali i postojanju olimpijskog i nekoliko zatvorenih bazena, saune i blizine fudbalskog igrališta, dobar je izbor za pripreme sportista. Banja Vrdnik pogodna je za lečenje i prevenciju deformiteta kod zglobova i kičmenog stuba, vanzglobnog reumatizma, postoperativnog stanja lokomotornog aparata i kičmenog stuba, oboljenja perifernog centralnog motornog neurona, svih oblika reumatskih oboljenja itd.

U banji Vrdnik nalazi se manastir Vrdnička Ravanica. Vreme izgradnje ovog manastira ostaje nepoznato, jer o tome nema pouzdanih podataka. Međutim, ovaj manastir sa crkvom, koja je prvo bila posvećena sv. Jovanu Krstitelju, a danas Vaznesenju, pominje se u dokumentima iz 1566. godine. Nekada su se u ovom manastiru čuvale mošti kneza Lazara, a danas se tu nalazi samo jedan deo njih, dok se drugi deo može videti u Ravanici, Lazarevoj zadužbini. Što se tiče ikona koje se mogu videti u Vrdničkoj Ravanici, one su urađene 1853, dok su freske naslikane u periodu od 1771. do 1776. godine. Lokalitet iz rimskog doba koji se nalazi u banji Vrdnik je Vrdnička kula. Vrdnička kula nalazi se na vrhu brda, a pretpostavlja se da je podignuta u 12. veku. Od nekadašnjeg srednjovekovnog grada ostala je samo ova kula, koja je visoka 18 m i ima oblik potkovice. Kula pripada građevinama srednjovekovne vojne arhitekture, sagrađena je na visini od 383 m, odakle se pruža prelep pogled na sve četiri strane sveta. To je upravo i bila njena namena, kontrola i odbrana puteva koji se nalaze u podnožju brda.

 

Hotel Premier Aqua je smešten na idealnoj poziciji između Beograda i Novog Sada, na izvoru tople termalne vode u banji Vrdnik, sa modernim spa centrom, otvorenim i zatvorenim bazenom, kongresnom salom, restoranom i bogato opremljenim sobama i apartmanima. Hotel Premier Aqua čini idealan spoj prirodnih lepota i mira Fruške Gore sa najsavremenijom tehnologijom i komforom hotela visoke kategorije koji bogatstvom svojih sadržaja može zadovoljiti i najprobirljivijeg gosta. Ukoliko poželite da provedete nezaboravne trenutke, da udahnete vazduh Fruške Gore i osetite produhovljen mir fruškogorskih manastira te da doživite luksuz 5* - hotel "Premier Aqua" je idealno mesto za Vas. Još od pamtiveka se kupanje u lekovitoj termalnoj vodi koristi za jačanje organizma i imuniteta uopšte, a danas se to vezuje za dodatna uživanja u terapeutskim i relaksirajućim masažama koje su svima dostupne. Nekada je to bio statusni simbol vladara i kraljica, a danas je svako u mogućnosti da bude “vladar svog blagostanja”, te da kvalitetno spoji ove dve prednosti i doprinese svom dobrom zdravlju. Tretmani u okviru wellness i spa centra su sledeći:

 

KATARSYS centar našeg hotela nudi veliki izbor luksuznih tretmana i sadržaja namenjenih vašem duhovnom opuštanju i regeneraciji vašeg organizma, umirujući ambijent naših sauna i relax zone učiniće Vaše uživanje potpunim.

SLANA SOBA: Boravak u slanoj sobi, Haloterapija je metoda koja se zasniva na doziranom boravku u atraktivno dizajniranoj slanoj sobi koja je izgrađena od prirodne kamene soli i daje izuzetne rezultate u jačanju imuniteta i u tretmanima mnogih hroničnih i alergijskih poremećaja

RELAX ZONA: Idealno mesto za odmor i relaksaciju, gde možete da se opustite nakon boravka u saunama ili da se pripremite za neki od tretmana u wellness ili beauty studiu.
 
VICHY TUŠEVI: Različitim funkcijama, svetlosnim efektima i aromama, ovi veseli tuševi očaraće Vas i pružiti Vam jedinstven doživljaj i nezaboravno iskustvo.
 
PARNA SAUNA: Vrsta saune u kojoj je zasićenost vazduha vlagom 100 %, u narodu poznata i kao "mokri rodjak" finske saune, ima pozitivno delovanje na respiratorni sistem, na izbacivanje toksina i revitalizaciju organizma i podizanje imuniteta.
 
INFRARED SAUNA: Sauna koja telo zagreva pomoću infra crvenih zraka, deluje na opuštanje mišićno-vezivnog sistema i opuštanje organizma u celosti, te podizanje imuniteta.
 
BIO SAUNA: Za sve ljubitelje sauna koji ne podnose visoke temperature ali žele da iskuse blagodeti znojnih kupki, bio sauna je pravi izbor, jer kombinacijom nižih temperatura i veće zasićenosti vazduha vlagom, omogućuje duži i blaži boravak u saunama nego što je slučaj sa finskom saunom.
 
FINSKA SUVA SAUNA: Namenjena ljubiteljima tradicionalnog oblika sauniranja na visokim temperaturama. Ova vrsta saune ima pozitivno delovanje na detoksikaciju i revitalizaciju organizma, kao i na opuštanje duha i tela u potpunosti.

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h