PASO DI TONALE je jedan od italijanskih najviših centara. Tonale se nalazi na mestu koje povezuje regije Trentino i Lombardiju. Sa kompaktnim sistemom žičara, zagarntovanim snegom, mnogo sunčanih sati, Tonale ispunjava očekivanje većine skijaša. Skijaška sezona ovde traje od jeseni do kasnog proleća. Njegova nadomsrka visina omogućava sneg tokom cele sezone, ali arhitektonski nije mnogo privlačan sa nekim ružnim blokovima, iako su modernije zgrade atraktivne. Tonale je odličan izbor zbog količine snega, pristupačnosti staza koje su veoma blizu smeštajnih objekata i relativno kompaktnog centra, ali ako ste u potrazi za udobnim, romantičnim ski selom, onda možda i nije toliko idealan. Paso Tonale idealan je za porodičan odmor, ali i za one željne provoda. Postoji niz barova, noćnih klubova i pristupačnih i fino opremljenih restorana, a za prave sportiste postoji i niz drugih sportskih objekata. Ni kupoholičari nisu zapostavljeni pa ćete u ovom mestu lako pronaći i razne prodavnice koje će zadovoljiti vaš ukus. Uz mogućnost da se napravi ski izlet do nekog od susednih ski centara, ova destinacija svakako predstavlja pravi izbor.

LIVINJO je poznato skijalište u severnom delu Lombardije, u bescarinskoj zoni u blizini italijansko-švajcarske granice. Nalazi se u alpskom području, na 180 kilometara od Milana. Smešten je na nadmorskoj visini od 1800 m, a najviša žičara "Carosello" penje se do 2800m. Skijalište u Livignu podeljeno je na dve suprotne padine koje nisu međusobno povezane, a kroz središnji deo saobraća shutle bus kojim se lako i brzo dolazi do svih žičara. Ukupno ima 115 km staza od toga 20 km crnih, 40 km plavih i 55 km crvenih, a centar raspolaže sa 3 gondole, 14 ski liftova i 15 sedežnica. Osim skijanja u Livinju možete da uživate u klizanju, skijaškom trčanju, vožnji bicikla po snegu, motornim sankama, a u večernjim časovima otvoren je veliki broj restorana i kafića.

U regionu Trentino, u kojem se nalazi nekoliko popularnih i svetski poznatih ski centara, prednjači MADONA DI KAMPILJO, u kojoj se održavaju takmičenja za Svetski kup.Centar Madone je rezervisan za hotelske komplekse, a hiljade novih soba i apartmana je izgrađeno u delu Palu i iznad, u Kampo Karlo Manju. Ovi novi hoteli, posebno oni na rubovima Palua, na maloj su udaljenosti od ski liftova koji su i dalje ostali u starom delu gradića. Ovo je jedan od najkompleksnijih ski centara Italije i preporučuje se kako pasioniranim skijašima, tako i svima kojima skijanje, ipak, nije na prvom mestu.

VIDEO

Kontaktirajte nas

FENIX TRAVEL - Turistička agencija 
Adresa: Subote Vrlića 10a
Tel: 024/548-580
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Radno vreme: 09 - 20h radnim danima, subotom 09 - 14h